Istoria brandului Kristal Residence

peste 2500 de apartamente construite

Prima companie din Grupul Kristal a fost societatea Edildanconstruct SRL, cu sediul in Odobesti, judetul Vrancea, societate infiintata in anul 2006, avand ca obiect de activitate: constructiile civile si industriale, construirea de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, realizarea de lucrari de instalatii.

Din anul 2008, societatea a inceput sa realizeze in pararel atat lucrari industriale, cat si lucrari rezidentiale pentru diferite societati de pe plan local si national, devenind in scurt timp unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din judetele Vrancea si Galati, dar si unul dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Ilfov si Sectorul 4 din Bucuresti.

Primul ansamblu rezidential a fost construit in Judetul Galati si a constat in dezvoltarea unui bloc de locuinte cu 47 apartamente si spatii comerciale la parter.

Datorita faptului ca piata imobiliara a cunoscut o adevarata expansiune in anii urmatori, societatea a intrat pe piata dezvoltatorilor imobiliari din zona de sud a Bucurestiului si din zona metropolitana, respectiv in orasul Popesti-Leordeni, judetul Ilfov.

In perioada 2014 – 2016, Edildanconstruct a dezvoltat un proiect imobiliar format din 5 blocuri rezidentiale, cu un numar total de 185 apartamente, avand ca denumire KRISTAL RESIDENCE, acesta fiind momentul nasterii brandului KRISTAL.

Ulterior, mai multe companii au fost infiintate in cadrul Grupului Kristal, respectiv GM Construzioni,  Kristal Real Estate, Grand Imob Kristal, Kristal Rent, Kristal Hotel si Residence Company.

In anul 2016 grupul KRISTAL a devenit unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zona de sud a Capitalei si unul dintre dezvoltatorii importanti din cadrul Metalurgiei Park Residence, situat in Sectorul 4 al Bucurestiului. Acesta a fost rezultatul constructiei a 6 imobile de tip bloc, care au inclus 240 de apartamente si spatii comerciale la parter.

In perioada 2018-2019, grupul Kristal si-a extins activitatea si a dezvoltat noi ansambluri rezidentiale. Unul dintre aceste priecte a fost realizat in orasul Bragadiru, Judetul Ilfov, constand in 2 blocuri cu regim inaltime S + P + 7E, cu un numar total de 96 apartamente, De asemenea, grupul a finalizat un proiect rezidential in Focsani, judetul Vrancea, care a inclus 1 bloc, regim inaltime P+3, cu un numar total de 40 apartamente.

In anul 2019, SC Kristal Real Estate a finalizat, de asemenea, un nou ansamblu rezidential in Sectorul 4 al Bucurestiului, constand in doua cladiri colective cu regim de inaltime P+8, cu un numar total de 204 unitati locative si 8 spatii comerciale la parter

In ceea ce priveste activitatea comerciala si HoReCa in perioada 2018-2019, societatea Edildanconstruct a dezvoltat in judetul Deva unul dintre cele mai mari spatii de retail si comerciale, pe o suprafata de teren de aproximativ 6 hectare. De asemenea, au construit Hotelul Kristal in Focsani, care poarta numele brandului si este clasificat ca un hotel de 4 stele. Acesta reprezinta cea mai noua si moderna unitate de cazare din judetul Vrancea. Hotelul are 4 nivele cu 35 de camere, sala de conferinte, sala de protocol, centru SPA, sala de fitness si la parter gazduieste un restaurant ultra-modern care satisface cele mai pretentioase gusturi.(

Dar cel mai important moment al dezvoltarii Grupului Kristal este marcat de initierea si realizarea in perioada 2018-2022 a proiectului rezidential denumit THE GRAND KRISTAL, situat in Sectorul 4 al Bucurestiului. Grupul a reusit sa construiasca un numar total de 17 imobile, cu un total de 1500 de apartamente si 15 spatii comerciale.

Pana in acest moment, societatile din GRUPUL KRISTAL au realizat o performanta greu de egalat de catre alti dezvoltatori de renume, si anume construirea a peste 2500 de apartamente. La aceasta reusita au contribuit mai multi factori: excelenta in planificarea si executia acestor imobile, utilizarea de tehnologii avansate de constructie, precum si folosirea de materiale si finisaje premium, fara niciun compromis in privinta calitatii.

Grupul Kristal, astazi !

Energia verde, constructiile de cladiri verzi si utilizarea tehnologiilor smart reprezinta noul trend in acest moment.

Astazi, Residence Company, o companie din cadrul Grupului Kristal, dezvolta un nou cartier rezidential care utilizeaza ultimele tehnologii din domeniul rezidential pentru constructia a 50 de case. Aceste imobile sunt construite conform celor mai inalte standarde de calitate si au fost pre-certificate de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) ca fiind “Case Verzi”. Proiectul se afla in constructie in comuna Berceni, judetul Ilfov.

Inca din anul 2022, a fost achizitionata una dintre cele mai mari suprafete compacte de teren din Sectorul 4 pentru dezvoltarea noului mega-proiect rezidential – THE GRAND KRISTAL RESIDENCE CITY – faza II, unul dintre cele mai mari si ambitioase proiecte rezidentiale din zona de Sud a Capitalei.

Acest proiect rezidential, avand o valoare de investitie de peste 90 de milioane de euro, va contine la final 12 blocuri cu 1400 de apartamente, o zona de vile premium dedicata celor care isi doresc un astfel de imobil, o zona comerciala de aproximativ 16.000 mp in care vor fi amplasate diferite centre si galerii comerciale, precum si magazine de proximitate, o gradinita la standarde europene, o scoala cu program prelungit, o sala de sport moderna, 4 parcuri de mari dimensiuni cu locuri de joaca incluse si zone speciale dedicate relaxarii.

De mentionat ca aceste apartamente din cadrul noului ansamblu rezidential vor fi certificate ca “case verzi” de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC).

In companiile din Grupul Kristal activeaza peste 200 de salariati, care desfasoara in principal activitati de constructie, proiectare si management imobiliar.

Aceasta reprezinta inca o dovada a seriozitatii si profesionalismului grupului de firme, care dispune de o gama foarte variata de utilaje si echipamente moderne necesare desfasurarii activitatii.

Va multumim pentru increderea acordata grupului nostru de firme in cei peste 15 ani de activitate neintrerupta. Vom continua sa dezvoltam si sa inovam in domeniul imobiliar din Romania!

Cu respect si consideratie,
Sava Dumitru Daniel
Genaral Manager

Echipa The Grand Kristal Residence

004

Sava Dumitru Daniel

General Manager

008

Chiriac Ramona Andreea

Manager Comercial

014

Sava Georgiana

Manager Juridic

0763313901
005

Mirestean Felicia

Manager Financiar

0752232651
013

Sava Cosmin

Manager Proiect

0758114291
007

Trifan Adrian

Manager Tehnic

0758114294
015

Deaconescu Madalin

Manager Productie

0740319795
012

Raducanu Liviu

Manager Investitii

0774543007
003

Mirestean Marius

Manager Achizitii

0748193774
001

Geagulea Alina

Departament Achizitii

0748193773
011

Pascu Madalin

Departament Logistic

0741220407
009

Oana Costin

Departament Contabilitate

0748193774
002

Anghelina Adrian

Departament Achizitii

0742198954
006

Chiriac Florentina

Departament Administrare

0752235587

Parteneri The Grand Kristal Residence